Хидроизолация в основи и фундаменти с битумни мембрани

Основната цел при този вид хидроизолация е поставянето на бариера между водата и основите на строителния обект. Качествено направената хидроизлозация в основите запазва стойността на обекта, удължава експлоатацията му, както и премахва възможността за нанасяне на щети от агресивните подпочвени и дъждовни води. Хидроизолацията е една активна стъпка, която ще ви спести нуждата от сериозни и скъпи ремонти. А неправилното и изпълнение ще ви докара само главоболия и проблеми за в бъдеще. Хидроизолацията на основите не бива да бъде пропускана или подценявана поради никакви причини, защото водата влияе изключително зле на здравината на бетона, армировката, зидарията, просмуква се и се появява по стените, появява се мухъл, петна, плесен. Тогава ремонтите стават наложителени и неизбежени и опитът за спестяване на пари от хидроизлозация завършва с пълен провал. Пазарът предлага прекрасни материали и технологии създаващи водонепропусклив слой, от които може да се възползвате.

Съветваме ви внимателно да изберете вашия партньор, който ще направи хидроизлозацията на основите на обекта ви, тъй като това е от изключително значение.

В днешно време много сутерени се използват като помещения с икономически цели или като стаи за живеене, което налага задължителната направа на хидроизлозация. В противен случай влагата пробива и помещенията стават непригодни за посочените по-горе цели.

Появата на влага може да е породена от ред причини:

Първите три варианта са най-често срещани в практиката.

Преди поставянето на хидроизлозация е от голямо значение обработката и подготовката на повърхността. Има набор от конкретни операции, които трябва да бъдат извършени, за да може хидроизолацията да се нанесе качествено и ефективно. В противен случай има огромна вероятност да се появят нежеланите ефекти на влагата.

Тъй като има стари сдания, при създаването на които не е правена качествено хидроизолацията, стари технологии, материали и прочие, бихме искали да отбележим, че нещата не са загубени. При старото строителство с проблемна хидроизлозация е необходимо да се предприемат бързи мерки по ремонтни дейности. В противен случай разрушаващото действие на влагата не само ще продължи, но и ще се засили, като всичко това ще се отрази върху здравината на конструкцията и външния вид.

С напредването и развитието на технологиите и материалите не е от значение географското положение на строителния обект. Хидроизолация може да бъде изпълнена навсякъде. С оглед на голямото разнообразие и възможности, е важно да се консултирате със специалисти, които  да съдействат при избора на най-оптималния вариант за вашия конкретен случай.

Ние от ИЗОХИДРО БИЛД използваме PVC Мембраната ALKORPLAN P 35034, която се полага върху подложен бетон, като за разделителен пласт се използва геотекстил. Платната се застъпват 120 мм, като снадката се заварява с горещ въздух след механично фиксиране. По хоризонталните площи се полага пласт геотекстил преди защитния бетон. След задигане по вертикалите мембраната се защитава с полиетилен висока плътност – HDPE (Tefond, Izostud).

Работим с едни от най-качествените материали на пазара, което в комплект с дългогодишния ни опит е гаранция за добре свършена работа.

За въпроси, поръчки, консултации може да се възползвате от формата ни за директна връзка в секция За контакти или да позвъните на посочените телефони.

Битумни мембрани

* APP

Битумните мембрани са произведени от висококачествен дестилиран битум, модифициран с еластопластомерни полимери, атактен полипропилен (АPP) и селективно подбран стабилизиращ
пълнител. Неговите превъзходни качества са силно изразени в двете основни характеристики: топло и студоустойчивост. Посочените характеристики влияят положително и директно върху устойчивостта
на материала на стареене, а оттам и на по-голямата продължителност на живот на покривната система.
Мембрани, притежаващи висока устойчивост на стареене и поддържащи големи температурни амплитуди,са подходящи за всякакъв тип географски райони, като тяхното приложение е особено подходящо за горещи климатични райони и за направа на топлоизолирани покривни
системи.
Битумният композит благодарение на неговата специфична формула е слабо чувствителен към стареене, причинено от UV-лъчи, и е пригоден за възможността да се ходи по мембраните по време на полагането им, както и при високи външни температури – изисквания към покрива, които дори от естетическа гледна точка трябва да бъдат перфектни.

            SBS

Битумните мембрани са произведени от висококачествен дестилиран битум, модифициран с еластопластомерни полимери, стирен бутадиен стирен (SBS) и селективно подбран стабилизиращ пълнител. Неговите превъзходни качества са силно изразени в двете основни характеристики: студоустойчивост и еластичност. Посочените характеристики влияят положително и директно върху устойчивостта на материала на стареене, а оттам и на по-голямата продължителност на живот на покривната система. Мембрани, притежаващи висока устойчивост на напукване,са подходящи за всякакъв тип географски райони и за топлинно натоварени топлоизолирани покривни системи.

Тяхната много добра огъваемост при отрицателни температури позволява лесна манипулация по време на полагането и отлично пасва на студените климатични зони.

Битумният композит може да бъде повлиян от UV-лъчи. За получаване на висока UV устойчивост и устойчивост на стареене, горната повърхност на мембраната трябва да се защити с минерална посипка или такава без посипка да бъде положена под тежка защита като бетонова плоча или баласт.

 

Изпрати запитване