Хидроизолация в основи и фундаменти със синтетични мембрани

Основната цел при този вид хидроизолация е поставянето на бариера между водата и основите на строителния обект. Качествено направената хидроизлозация в основите запазва стойността на обекта, удължава експлоатацията му, както и премахва възможността за нанасяне на щети от агресивните подпочвени и дъждовни води. Хидроизолацията е една активна стъпка, която ще ви спести нуждата от сериозни и скъпи ремонти. А неправилното и изпълнение ще ви докара само главоболия и проблеми за в бъдеще. Хидроизолацията на основите не бива да бъде пропускана или подценявана поради никакви причини, защото водата влияе изключително зле на здравината на бетона, армировката, зидарията, просмуква се и се появява по стените, появява се мухъл, петна, плесен. Тогава ремонтите стават наложителени и неизбежени и опитът за спестяване на пари от хидроизлозация завършва с пълен провал. Пазарът предлага прекрасни материали и технологии създаващи водонепропусклив слой, от които може да се възползвате.

Съветваме ви внимателно да изберете вашия партньор, който ще направи хидроизлозацията на основите на обекта ви, тъй като това е от изключително значение.

В днешно време много сутерени се използват като помещения с икономически цели или като стаи за живеене, което налага задължителната направа на хидроизлозация. В противен случай влагата пробива и помещенията стават непригодни за посочените по-горе цели.

Появата на влага може да е породена от ред причини:

Първите три варианта са най-често срещани в практиката.

Преди поставянето на хидроизлозация е от голямо значение обработката и подготовката на повърхността. Има набор от конкретни операции, които трябва да бъдат извършени, за да може хидроизолацията да се нанесе качествено и ефективно. В противен случай има огромна вероятност да се появят нежеланите ефекти на влагата.

Тъй като има стари сдания, при създаването на които не е правена качествено хидроизолацията, стари технологии, материали и прочие, бихме искали да отбележим, че нещата не са загубени. При старото строителство с проблемна хидроизлозация е необходимо да се предприемат бързи мерки по ремонтни дейности. В противен случай разрушаващото действие на влагата не само ще продължи, но и ще се засили, като всичко това ще се отрази върху здравината на конструкцията и външния вид.

С напредването и развитието на технологиите и материалите не е от значение географското положение на строителния обект. Хидроизолация може да бъде изпълнена навсякъде. С оглед на голямото разнообразие и възможности, е важно да се консултирате със специалисти, които  да съдействат при избора на най-оптималния вариант за вашия конкретен случай.

Ние от ИЗОХИДРО БИЛД използваме PVC Мембраната ALKORPLAN P 35034, която се полага върху подложен бетон, като за разделителен пласт се използва геотекстил. Платната се застъпват 120 мм, като снадката се заварява с горещ въздух след механично фиксиране. По хоризонталните площи се полага пласт геотекстил преди защитния бетон. След задигане по вертикалите мембраната се защитава с полиетилен висока плътност – HDPE (Tefond, Izostud).

Работим с едни от най-качествените материали на пазара, което в комплект с дългогодишния ни опит е гаранция за добре свършена работа.

За въпроси, поръчки, консултации може да се възползвате от формата ни за директна връзка в секция За контакти или да позвъните на посочените телефони.

Синтетични мембрани 

ALKORPLAN P 35034

PVC Мембраната ALKORPLAN P 35034 се полага върху подложен бетон, като за разделителен пласт се използва геотекстил. Платната се застъпват 120 мм, като снадката се заварява с горещ въздух след механично фиксиране. По хоризонталните площи се полага пласт геотекстил преди защитния бетон. След задигане по вертикалите мембраната се защитава с полиетилен висока плътност – HDPE ( Tefond, Izostud )

Изпрати запитване