Хидроизолация на скатен покрив с битумни мембрани и керемиди

битумни мембрани и керемиди  

Битумните керемиди с минерална поспика са изработени от няколко различни слоя:естествен битум"Тиа-хуана", импрегниран стъклен воал, силициев пясък и минерална посипка.
Минералната посипка придава на керемидите цвят и завършеност.Тя се оцветява предварително при изключително високи температури с неограничени пигменти чрез процес наречен "минерализация". Този процес придава на цветовете устойчивост, предпазва битумните слоеве от ултравиолетовите лъчи и спомага  за дългия живот на керемидите.
Естественият битум "Тиа-хуана", с произход Венецуела.Тези битуми имат изключителна устойчивост към UV лъчи и голяма издръжливост на ежедневните термични въздействия, което е гаранция за много дълъг живот на покрива с марката Тегола Канадезе.
Армировката от стъклен воал придава на керемидите якост и ги предпазва от деформации.    
Силициевият пясък предпазва керемидите от залепване помежду им и улеснява транспортирането и пренасянето им.

STARTBAR

Мембраните Startbar са предназначени да бъдат използвани като подложка,предшестваща полагането на битумните керемиди.Също така,те са ценно решение при неравни покривни обшивки,като осигуряват отлична защита на покривната конструкция преди полагането на керемидите.

TYVEK

Мембранните продукти на Tyvek са разработени от DuPont с цел ефективна защита за скатни покриви и вентилируеми фасади. Те осигуряват ефективна защита срещу климатични влияния – дъжд, сняг, вятър, влага, както и срещу кондензация, образувана във вътрешността на сградата

ICEBAR

Icebar е самозалепваща се мебрана от битум покрит със защитен противоплъзгащ полиестер. Използва се за хидроизолация на критични места ( около комини, бордове и др. области, където може да се задържи и проникне сняг или лед. Мембраната се залепва директно върху покрива без да се използва газопламъчно лепене. Icebar е най-сигурното и практично решение.

 

Пароконтролни мембрани:

1) Пароизолационна мембрана

Пароизолационните мембрани гарантират отлична пароизолация, като предпазват от проникване и натрупване на водни пари в изолационния материал, което би компроментирало  функциалността на цялата покривна система.

 

2) Пародифузионна мембрана

Пародифузионните мембрани се характеризират с това, че пропускат голямо количество водни пари да премине през тях. Паропропускливостта осигурява качествено елеминиране на парите, като по този начин се предотвратява образуването на конденз и влага в топлоизолационния пласт.Същевременно тези мембрани са водоустойчиви и предпазват структурата от вода, идваща отвън.

 

Изпрати запитване